ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ BBQ ΜΕ DIP ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΡΥΖΙ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΥΛΙΚΑ:

1 kg φτερούγες κοτόπουλου
300γρ ρύζι 
300γρ λαχανικά ανάμεικτα 
λάδι
αλάτι-πιπέρι  

ΓΙΑ ΤΟ DIP:

200gr γιαούρτι
1 κουτ.σούπας ξύδι

5-6 κλωνάρια ανηθο
50gr μαγιονέζα
αλάτι-πιπέρι
πάπρικα γλυκειά ή καυτερή

Για τη σάλτσα ΒBQ:

1 κιλό Pummaro ΣπιτικήΤομάτα από τον Τρίφτη
500 ml έτοιμο σπιτικό ζωμό κότας
120 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
130 γρ. μαύρη ζάχαρη
30 ml ελαιόλαδο
1 κ. του τσαγιού κύμινο
2 κ. σ. γλυκιά πάπρικα
2 κ. σ. σκόνη τσίλι
2 κ. σ. ρίγανη του βουνού
1 ψιλοκομμένο μεγάλο κρεμμύδι
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:



ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΖΙ

βράζεις το ρύζι & το σουρώνεις .σε μια άλλη κατσαρόλα βράζεις τα λαχανικά τα ενώνεις  με το ρύζι ρίχνεις αλάτι πιπέρι λάδι & τα βάζεις στην φόρμα.

ΓΙΑ ΤΙΣ BBQ ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ


Σοτάρεις σε ένα κατσαρολάκι το κρεμμύδι
και το σκόρδο για 7-10 λεπτά
 σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν,
 μετά προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά και
τα βράζεις μαζί για περίπου 30 λεπτά,
μέχρι η σάλτσα ΒΒQ να αρχίσει να πήζει.
 Απομάκρυνε το κατσαρολάκι από
τη φωτιά, πρόσθεσε τη ρίγανη και χτύπα
τη σάλτσα με μπλέντερ χειρός. Αν η μαρινάδα
 BBQ δεν σου φαίνεται αρκετά γλυκιά, πρόσθεσε
 ζάχαρη, ενώ, αν σου φαίνεται πολύ γλυκιά,
 κι αυτό διορθώνεται προσθέτοντας ξύδι.
 Βάλε τις φτερούγες στη μαρινάδα BBQ
 για καμια ώρα και μετά απλώς τις ψήνεις
 στο φούρνο στους 190°C για 14-20 λεπτά


ΓΙΑ ΤΟ DIP :

ανακατεύουμε όλα τα υλικά  & την έχουμε στο ψυγείο μέχρι  να την χρειαστούμε .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις