ΓΡΕΝΑΔΙΝΗ



ΥΛΙΚΑ:

3 μεγάλα βιολογικά ρόδια
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 κλαράκι βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Εννοείται ότι προηγουμένως θα έχετε καθαρίσει τα σπόρια (ή καρπούς) του ροδιού,μέσα στο ταψί. Προσέξτε να αφαιρείτε τυχόν κομμάτια από την λευκή σάρκα του ροδιού,που θα πέφτουνε μαζί με τα σπόρια.
Στην συνέχεια κοπανάτε τα ρόδια με την ζάχαρη, μέχρι να γίνουνε πολτός, τοποθετώντας όμως από επάνω μια πετσέτα . Αυτό το κάνετε για να μην λερώσετε τα πάντα τριγύρω
Αφού γίνει ο πολτός, τα τοποθετείτε σκεπασμένα με την πετσέτα, που έχει γίνει κόκκινη (και μάλλον δεν θα ασπρίσει ποτέ πια ξανά) στο ψυγείο, και τα αφήνετε για μια ολόκληρη νύχτα.
Με ένα τουλουπάνι, ή ένα καλό μεταλλικό μεγάλο σουρωτήρι, σουρώνετε τον χυμό του ροδιού, και τα βάζετε σε ένα κατσαρόλι,μαζί με ένα κλαράκι βανίλιας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις