ΠΑΣΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ !!!!!!!!!!!



ΥΛΙΚΑ:

Για την κρέμα:

2 1/2 φλιτζ. γάλα
100 γραμ. κουβερτούρα λιωμένη
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
3 κρόκους αβγών
2 κουταλιές κορν φλάουρ
5 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές μαργαρίνη
1 βανίλια
Για το παντεσπάνι:
1 1/2 φλιτζ. αλεύρι
1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. γάλα, ζεστό
3 αβγά
40 γραμ. κακάο
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
2 κουταλιές μαργαρίνη για το άλειμμα της φόρμας
Για το γλάσο σοκολάτας:
250 γραμ. κουβερτούρα
1/2 φλιτζ. γάλα
2 κουταλιές μαργαρίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
Πρώτα ετοιμάζουμε το παντεσπάνι: Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μίξερ, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο  τη βανίλια και το γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς, ώστε να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα αλειμμένη με μαργαρίνη και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Κατόπιν, βγάζουμε το παντεσπάνι από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το κόβουμε οριζόντια σε τρεις φέτες, ίσες σε πάχος.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε την κρέμα:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορν-φλάουρ, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε με ένα αναδευτήρι τους κρόκους των αβγών μαζί με 1/2 φλιτζάνι από το γάλα και κατόπιν, τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα του αλευριού.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και μόλις ζεσταθεί, το ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι. Βάζουμε το μπολ σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε συνεχώς, έως ότου το μείγμα δέσει και γίνει κρέμα.
Μόλις η κρέμα δέσει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την κουβερτούρα  τη μαργαρίνη και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά, ώστε να ενωθούν.
Βάζουμε σε μια ορθογώνια φόρμα το παντεσπάνι και στρώνουμε από πάνω την κρέμα, απλώνοντάς την ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου μία ώρα για να κρυώσει καλά η κρέμα.
Ετοιμάζουμε το γλάσο της σοκολάτας, βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα  μαζί με το γάλα, τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ομοιογενές μείγμα.
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και αφού έχει κρυώσει καλά, το κόβουμε σε κομμάτια και τα περιχύνουμε με το γλάσο, προσέχοντας να καλυφθεί παντού.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις