Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

0

ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ

Posted in , ,
ΥΛΙΚΑ:

1 ΠΑΚΕΤΟ 250gr ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ
500 gr ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ
ΜΙΣΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΑΣΠΡΟ ΚΡΑΣΙ
4 ΚΟΥΤ.ΣΟΥΠΑΣ ΛΑΔΙ
1 ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑΣ
1 ΜΙΣΗ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ (ΝΑ ΛΙΩΝΕΙ)
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
1 ΚΟΥΤΙ ΨΙΛΟΚΟΜ. ΤΟΜΑΤΑΚΙ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ:

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012

0

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΕΥΚΟΛΟ

Posted in , ,
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΓΡΗΓΟΡΟ
 ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΓΛΥΚΑΚΙ

ΥΛΙΚΑ:

1 ΠΑΚΕΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ
ΠΤΙ-ΜΠΕΡ- ΟΡΕΟ-DIGESTIVE
2 ΚΡΕΜΕΣ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΒΑΝΙΛΙΑ
ΚΑΙ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2012

0

ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ

Posted in , ,
ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΕ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ
  ΣΕ ΚΕ'Ι'Κ ΣΕ ΜΑΦΙΝ ΣΕ
 ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΕΛΕΤΕ....

ΥΛΙΚΑ:

2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙ ΓΑΛΑ
(Η ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
0

ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ

Posted in ,

ΥΛΙΚΑ:
250γρ. βούτυρο αγελαδινό
2 κουταλιές της σούπας βιτάμ
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα αμύγδαλα φιλέ
1 κρόκο αυγού
μισό φλιτζάνι ζάχαρη
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι


ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
 

200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή μερικές σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας λικέρ πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού βιτάμ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
0

ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΚΕΜΠΑΠ

Posted in , ,
ΥΛΙΚΑ :

500gr ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ
500gr ΚΙΜΑ ΑΡΝΙΣΙΟ
2 ΑΥΓΑ
ΜΙΣΗ ΚΟΥΠΑ ΤΡΙΜ.ΦΡΥΓΑΝΙΑ
ΔΥΟΣΜΟ
ΡΙΓΑΝΗ
1 ΚΟΥΤ.ΓΛΥΚΟΥ ΚΥΜΙΝΟ
1 ΚΟΥΤ.ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΑΧΑΡΙ
1 ΚΟΥΤ.ΓΛΥΚΟΥ ΠΑΠΡΙΚΑ ΚΑΥΤΕΡΗ

Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

0

ΓΛΥΦΙΤΖΟΥΡΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Posted in , ,
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΡΤΥ... Η ΣΥΝΤΑΓΗ 
ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ!

ΥΛΙΚΑ:

2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΓΙΑ (ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ)
ΤΡΟΥΦΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΕ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ
ΣΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΡΩΣΕΙ ΤΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΥΦΑ ΟΤΑΝ ΣΦΙΞΕΙ ΤΑ ΞΕΚΟΛΛΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ.... ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΑ...


ΜΑΡΙΕ BRAVO......

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

0

ΜΙΚΡΑ ΓΛΥΚΑ ΚΕΡΑΣΜΑΤΟΣ

Posted in , ,
ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ
ΑΠΟ : ΓΙΟΡΤΕΣ - ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΒΑΦΤΙΣΗ
ΚΑΙ ΓΑΜΟ....

ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ 24 ΜΠΟΛΑΚΙΑ

1 ΠΑΚΕΤΟ 
ΤΥΠΟΥ DIGESTIVE500gr ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΨΗΜΕΝΟ
400gr ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
ΑΜΥΓΑΛΟ ΦΙΛΕ 1 ΚΟΥΠΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ
100gr ΣΙΡΟΠΙ (ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ)
400gr ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ  

400gr ΚΡΕΜΑ SERANO 

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
0

ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ( 1 ΔΟΣΗ )

Posted in ,


ΥΛΙΚΑ:

3 ΠΟΤΗΡΙΑ ΓΑΛΑ
3 ΚΟΥΤ.ΣΟΥΠΑΣ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
4 ΚΟΥΤ.ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ
ΜΙΣΟ ΚΟΥΤ.ΕΣΑΝΣ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΑΛΑΤΙ
2 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΥΓΩΝ
ΜΙΣΟ ΚΟΥΤ.ΓΛΥΚΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
0

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ

Posted in , ,
ΥΛΙΚΑ:

500gr ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
( ΧΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ)
500gr ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ
1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙ ΚΡΑΣΙ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙ ΛΑΔΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΠΕΛΤΕ
1 ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ ΚΟΝΚΑΣΕ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ-ΚΑΝΝΕΛΑ-ΔΥΟΣΜΟ
(Η ΜΑΙΝΤΑΝΟ)
ΚΑΙ Η ΜΠΕΣΑΜΕΛ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012

0

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ

Posted in ,
ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ
ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ-ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ-ΓΙΑ ΚΟΛΑΤΣΙΟ

ΥΛΙΚΑ:


500gr ΑΛΕΥΡΙ (ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ)
25 gr ΝΩΠΗ ΜΑΓΙΑ
1 ΚΟΥΤ.ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
1 1/5 ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΛΑ ΧΛΙΑΡΟ
ΖΑΧΑΡΗ ΑΛΑΤΙ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
0

ΘΕΙΚΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ baby

Posted in ,
ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΥΛΙΚΑ:

1kg ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΑΙΜΟ ΣΕ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ
1kg ΠΑΤΑΤΕΣ ΒΑΒΥ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΧΛΩΡΑ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
ΑΛΑΤΙ
 ΠΙΠΕΡΙ (ΜΑΥΡΟ Η ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΕ ΚΟΚΚΟΥΣ)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

0

ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ

Posted in ,
ΥΛΙΚΑ:


1 ΛΑΧΑΝΟ  1,5 ΚΙΛΟ 
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
2-3 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
1,5 ΚΟΥΠΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ  ΑΝΗΘΟ
2 ΜΕΤΡΙΑ  ΚΑΡΟΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ  
Η ΜΙΣΗ ΚΟΥΠΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΝΚΑΣΕ
2-3 ΚΛΑΔΑΚΙΑ ΜΑΡΑΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ 
ΜΙΣΗ ΚΟΥΠΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 
ΑΛΑΤΙ- ΠΙΠΕΡΙ
1  ΚΟΥΠΑ ΡΥΖΙ ΝΥΧΑΚΙ Η ΚΑΡΟΛΙΝΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ:

1 ΚΟΥΠΑ ΥΓΡΟ (ΖΟΥΜΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ Η ΝΕΡΟ)
ΤΟ ΧΥΜΟ 1-2 ΛΕΜΟΝΙΩΝ 
2 ΚΟΦΤΕΣ ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
ΑΛΑΤΙ 
ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

0

ΤΟΥΡΤΑ ANAMEIKTH ME ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ

Posted in , , ,
ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΟΥΡΤΑ

ΥΛΙΚΑ:


ΣΙΡΟΠΙ:

200gr ΝΕΡΟ
150gr ΖΑΧΑΡΗ


4 ΑΥΓΑ
 1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ
 1 ΒΑΝΙΛΙΑ
 1 ΚΟΥΠΑ ΑΛΕΥΡΙ ΦΑΡΙΝΑ
 2 Κ.Σ. ΚΑΚΑΟ (ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
0

ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ BBQ ΜΕ DIP ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΡΥΖΙ ΑΝΑΜΕΙΚΤΟ

Posted in ,
ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΥΛΙΚΑ:

1 kg φτερούγες κοτόπουλου
300γρ ρύζι 
300γρ λαχανικά ανάμεικτα 
λάδι
αλάτι-πιπέρι  

ΓΙΑ ΤΟ DIP:

200gr γιαούρτι
1 κουτ.σούπας ξύδι

Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

0

ΣΠΙΤΙΚΗ MERENDA 2 Η ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ

Posted in , , ,
ΥΛΙΚΑ:

1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ
 1 1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
 1 ΒΑΝΙΛΙΑ ΣΤΙΚ ΣΚΟΝΗ
 70 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
 200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ
 125 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΑΚΑΟ ΣΚΟΝΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
0

ΓΡΕΝΑΔΙΝΗ

Posted in


ΥΛΙΚΑ:

3 μεγάλα βιολογικά ρόδια
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 κλαράκι βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

0

ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ

Posted in ,
ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ & ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ:

1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΧΟΝΔΡΟ (ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ)
6 ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ
4 ΚΡΕΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ
ΑΝΗΘΟ (ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΗΜΗΣΗ)
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ-ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ
1 ΑΒΓΟ
ΜΠΕΙΚΟΝ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

0

ΤΟΥΡΤΑ ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ (ΜΕ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΑΠΟ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ)

Posted in , ,
ΓΙΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ & ΟΧΙ ΜΟΝΟ 

ΚΛΑΣΙΚΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ (1ΔΟΣΗ)

ΥΛΙΚΑ:

100gr ΖΑΧΑΡΗ
4 ΑΥΓΑ
50gr ΝΙΣΕΣΤΕ
50gr ΑΛΕΥΡΙ (ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ)
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ

ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ ( 1 ΔΟΣΗ )

ΥΛΙΚΑ:


3 ΠΟΤΗΡΙΑ ΓΑΛΑ
3 ΚΟΥΤ.ΣΟΥΠΑΣ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
4 ΚΟΥΤ.ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ
ΜΙΣΟ ΚΟΥΤ.ΕΣΑΝΣ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
ΣΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΑΛΑΤΙ
2 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΥΓΩΝ
ΜΙΣΟ ΚΟΥΤ.ΓΛΥΚΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟ

ΚΡΕΜΑ SERANO 1 ΔΟΣΗ

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

0

ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ

Posted in
ΥΛΙΚΑ:

-1 κιλό σταφύλι σουλτανί
 -1/2 κιλό ζάχαρη
 -1/2 ποτήρι νερό
 -1 λεμόνι
 -2 βανίλιες
 -1 κλωνάρι αμπερόζα (προαιρετικά)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
0

ΜΥΡΩΔΙΕΣ

Posted in
ΞΥΣΜΑΤΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ


ΟΤΑΝ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΓΛΥΚΟ
ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΟΠΩΣ :
ΛΕΜΟΝΑΚΙ-
ΜΑΝΤΑΡΙΝΑΚΙ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-
ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ & ΑΛΛΑ....
 ΤΑ ΞΥΣΜΑΤΑ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ
 ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΑΚΙ &
ΤΑ ΑΦΥΔΑΤΩΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ 
 ΣΕ ΔΥΝΑΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ &
 ΤΑ ΦΥΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΓΛΥΚΑ
 ΟΠΩΣ ΚΕΊ΄Κ- ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ -ΜΠΙΣΚΟΤΑ
 & ΖΥΜΕΣ ΓΕΝΙΚΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΞΥΣΜΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ.ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΡΩΜΑ & ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ & ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ...
0

ΓΛΥΚΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΑΚΙ

Posted in
Υλικά:

1 κιλό πολύ μικρά μανταρίνια
1 ½ κιλό ζάχαρη
5 κούπες νερό
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
½ κούπας γλυκόζη


Εκτέλεση:
0

ΧΥΛΟΣ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ

Posted in

ΥΛΙΚΑ:

2 ΑΒΓΑ 
1 ΦΛ. ΓΑΛΑ 
1/2 Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ 
1 ΦΛ. ΑΛΕΥΡΙ 
2 Κ.Σ. ΛΙΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ Η ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ Η ΛΑΔΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
0

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ

Posted in ,
ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΗ & ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΑ ΠΡΑΣΑ!!!

ΥΛΙΚΑ:
  • 500gr ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ
  • 5 ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΑΣΑ
  • ΜΙΣΟ ΠΟΤΗΡΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
  • 200gr ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ
  • ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ-ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
  • ΜΠΕΣΑΜΕΛ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ & ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ.
0

ΜΠΕΣΑΜΕΛ

Posted in
ΥΛΙΚΑ:



1.5 ΛΙΤΡΟ ΓΑΛΑ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΑΛΕΥΡΙ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΒΟΥΤΥΡΟ Η ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
1-2 ΑΥΓΑ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
0

ΣΟ-ΚΟΛΑΣΗ !!!!!!

Posted in ,
ΥΛΙΚΑ:

250gr. ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
150gr. ΒΟΥΤΥΡΟ
1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ
4 ΑΥΓΑ
150gr ΑΛΕΥΡΙ
3 ΒΑΝΙΛΙΕΣ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Λιώνουμε την κουβερτούρα
με το βούτυρο σε μπεν-μαρί.
 Χτυπάμε τα αυγά με την
 ζάχαρη πολύ καλά.
 Ρίχνουμε την κουβερτούρα στο
 μείγμα που φτιάξαμε με τα αυγά
και την ζάχαρη.
 Μετά ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά & την βανίλια
 και ανακατεύουμε καλά.
 Το ψήνουμε στον φούρνο στους 180c για 15΄ με 20΄...

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

0

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ Η ΄΄ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ΄΄

Posted in
ΥΛΙΚΑ:

500gr ΠΕΝΕΣ
300gr ΜΠΕΊ΄ΚΟΝ
1 ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ ΓΕΜΑΤΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ
400ml ΚΡ.ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ-ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ (ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΑΣ)
ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

0

ΧΑΛΒΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΤΟΥ ΄΄Pόly΄΄

Posted in , ,
ΥΛΙΚΑ:

  ½ ΠΑΚΕΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ Η ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΝΙΣΕΣΤΕ
2 + 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ
4 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΝΕΡΟ

ΚΑΡΥΔΙΑ Η ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΑΣΠΡΑ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
0

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΓΛΥΚΙΑ ΤΗΣ ΈΛΙΑΣ ΄΄ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ΄΄

Posted in , ,
ΥΛΙΚΑ:

1kg ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ( ΧΟΝΤΡΟ ΤΡΙΦΤΗ)
1 ΜΙΣΗ ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙΟΥ ΡΥΖΙ (ΓΛΑΣΕ)
1 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΚΟΥΤ.ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΝΝΕΛΑ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΓΙΑ ΠΙΤΕΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΤΡΙΒΩ ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΒΑΖΩ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΟ ΡΥΖΙ & ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΣΤΡΩΝΩ ΤΑ ΜΙΣΑ ΦΥΛΛΑ ( ΦΥΛΛΟ- ΛΑΔΙ-ΦΥΛΛΟ)ΡΙΧΝΩ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ & ΣΚΕΠΑΖΩ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΦΥΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ.ΑΦΟΥ ΤΕΛΙΩΣΟΥΜΕ ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΝΕΡΟ & ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΖΑΧΑΡΗ ΣΑΝ ΧΙΟΝΙ & ΤΗΝ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ 180C ΓΙΑ 45΄ ΠΕΡΙΠΟΥ...
 
ΥΓ.
Η ΈΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ & ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ & ΘΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΔΩΣΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ...ΠΕΡΙΜΕΝΩ ....

Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

0

ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΤΗΣ ΄΄ΜΑΙΡΗΣ΄΄

Posted in ,
ΥΛΙΚΑ:

ΧΥΛΟΣ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ:





ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


250γρ. κουβερτούρα
200ml. γάλα
50ml. κρέμα γάλακτος
60γρ. βούτυρο

Διαδικασία

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2012

0

ΠΤΙ-ΦΟΥΡ

Posted in , ,
ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ & ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ
                                                              
ΥΛΙΚΑ:

250 γρ. μαργαρίνη
1 φλ. ζάχαρη άχνη
 1/4 κ.γ. αλάτι
 1 βανίλια (σκόνη)
 1/4 φλ. λευκό κρασί
 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το γέμισμα και το στόλισμα: μαρμελάδα
 σοκολάτα λιωμένη
 τρούφα σοκολάτας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
0

ΠΑΣΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ !!!!!!!!!!!

Posted in ,
ΥΛΙΚΑ:

Για την κρέμα:
  • 2 1/2 φλιτζ. γάλα
  • 100 γραμ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 3 κρόκους αβγών
  • 2 κουταλιές κορν φλάουρ
  • 5 κουταλιές αλεύρι
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • 1 βανίλια
0

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΠΑΝΑΝΑ

Posted in ,
ΥΛΙΚΑ:


  • 1 3/4 κουπας αλευρι για ολες τις χρησεις
  • 1 1/2 κουπα ζαχαρη
  • 3/4 κουπας κακαο σε σκονη
  • 1 1/2 κ.γ μπέικιν
  • 1 κ.γ σοδα
  • 3/4 κ.γ αλατι
  • 2 ωριμες μπανανες πολτοποιημενες (1 κουπα)
  • 2 αυγα
  • 1/2 κουπα σπορελαιο
0

Βrownies ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ!!!

Posted in , ,


ΥΛΙΚΑ:
  • 3/4 φλ.βούτηρο
  • 2 βανίλιες
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 2 φλ.ζάχαρη
  • 1 & 1/4 φλ.αλεύρι
  • 150gr σοκολάτα κουβερτ. σε κομματια
  • 1 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 400gr σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 450gr καραμέλες γάλακτος
  • 1/4 φλ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2012

0

ΔΟΣΟΛΟΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Posted in
ΔΟΣΟΛΟΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΣΥΧΝΑ.........

1 ΚΟΥΠΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ
ΖΥΓΙΖΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ.
Αλεύρι
125 γρ.
Ζάχαρη
225 γρ.
Ζάχαρη άχνη
350 γρ.
Αμυγδαλόψιχα τριμμένη
150 γρ.
Καρυδόψιχα τριμμένη
350 γρ.
Φρυγανιά τριμμένη
105 γρ.
Κακάο
100 γρ.
Γάλα
240 γρ.
Σαντιγί
125 γρ.
Λάδι
220 γρ.
Νερό
240 γρ.
Κρέμα Γάλακτος
225 γρ.
Βούτυρο
225 γρ.
Ρύζι βρασμένο
170 γρ.
Ρύζι ωμό
200 γρ.
Τυρί τριμμένο
110 γρ.
Μέλι
350 γρ.
Σιμιγδάλι
170 γρ.
Κρέμα τυρί
350 γρ.
Αρακάς
150 γρ.
Γιαούρτι
200 γρ.
Γαρίδες καθαρισμένες
175 γρ.
Κορν Φλάουρ
100 γρ.
Κρεμμύδι τριμμένο
125 γρ.
Μαργαρίνη
100 γρ.
Μαγιονέζα
250 γρ.
Ντομάτες
175 γρ.
Πατάτα σε κυβάκια
170 γρ.
Πατάτα πουρέ
225 γρ.
0

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Posted in ,
Έχετε βαρεθεί το παστίτσιο? ΝΑ ΜΙΑ ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ (βήμα-βήμα)

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ:

1 Πακέτο πένες
400gr ανάμικτα λαχανικά
2 στήθη κοτόπουλου
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά πελτέ
αλάτι-πιπέρι

ΜΠΕΣΑΜΕΛ:



ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ
 ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ &
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ:
 
Βράζουμε τα μακαρόνια

Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2012

0

ΜΠΙΣΚΟΤΑ MERENDAS

Posted in ,
ΣΟΚΟΛΑΤΟ-ΑΜΑΡΤΙΕΣ... 2ο ΜΕΡΟΣ



ΥΛΙΚΑ:

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΜΕΡΕΝΤΑ (ΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ)ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΙΑΞΕΙ
 1 ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΓΟ
 1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
 ΜΙΑ ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


 ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 190 ΒΑΘΜΟΥΣ (ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ).
 ΣΕ ΜΠΟΛ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΜΕΡΕΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΥΓΟ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΑΝ ΚΡΕΜΑ.
 ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΣ.
 ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΛΑΜΑΡΙΝΑ ΤΟΥ ΦΟΥΡΝΟΥ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ. ΜΕ ΑΛΕΥΡΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ, ΓΙΑΤΙ Η ΖΥΜΗ ΚΟΛΛΑΕΙ, ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΠΙΕΣΟΥΜΕ, ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ. ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.
 ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 12 ΛΕΠΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ. ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ. ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΜΕΡΕΝΤΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΚΑΘΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΛΛΟ.... ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΑ & ΓΕΜΙΣΤΑ & ΣΚΕΤΑ.... ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ...

0

ΣΠΙΤΙΚΗ MERENDA

Posted in




Όσοι τρώνε συχνά σοκολάτα,
 τείνουν να είναι πιο αδύνατοι,
 σύμφωνα με μία νέα αμερικανική
επιστημονική έρευνα, η οποία διαπίστωσε
ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν
 σοκολάτα μερικές φορές κάθε εβδομάδα,
 είναι κατά μέσο όρο πιο λεπτοί σε σχέση
 με όσους τρώνε μόνο κατά περίσταση

 Όσοι έτρωγαν πέντε μερίδες σοκολάτας την εβδομάδα, είχαν 2,3 έως 3,2 κιλά μικρότερο βάρος, σε σχέση με όσους δεν έτρωγαν καθόλου σοκολάτα...... ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ......



ΣΠΙΤΙΚΗ MERENDA

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 100γρ κουβερτούρα
  • 150γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 4 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο
  • 1 κούπα καλά αλεσμένο φουντούκια
  • 1 κουταλιά της σούπας άχνη κοσκινισμένη


  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


    Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ή σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με την άχνη και το κακάο και την λιωμένη σοκολάτα. Τέλος βάζουμε τα τριμμένα φουντούκια και το αδειάζουμε σε μπολ.
    Μόλις κρυώσει τη βάζουμε στην συντήρηση του ψυγείου και μόλις πήξει είναι έτοιμη!




    Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012

    0

    ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ

    Posted in , , ,


    ΥΛΙΚΑ:

    • 1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
    • 2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι
    • 4 φλυτζάνια ζεστό νερό
    • 4 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
    • 2 φλυτζάνια τσαγιού αμύγδαλα
            κανέλα


    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
    1. Ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε μέσα το σιμιγδάλι. Ανακατεύετε μέχρι να ξανθήνει. Το βγάζετε απο τη φωτιά.
    2. Βράζετε το νερό με τα 2 φλυτζάνια ζάχαρη και το ρίχνετε στο σιμιγδάλι. Ανακατεύετε μέχρι να πήξει.
    3. Προσθέτετε και την υπόλοιπη ζάχαρη και τα αμύγδαλα ανακατεύετε και ειναι έτοιμος. Πασπαλίζετε με κανέλα.

    0

    ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ

    Posted in ,


    ΥΛΙΚΑ:

    ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

    500 gr ΚΙΜΑΣ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟΣ
    500 gr ΚΙΜΑΣ ΧΟΙΡΙΝΟΣ
    2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
    2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΛΙΩΜΕΝΕΣ
    2 ΑΥΓΑ
    1/2 ΚΟΥΠΑ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ (Η ΟΣΟ ΠΑΡΕΙ)
    ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ,ΔΥΟΣΜΟΣ,ΡΙΓΑΝΗ

    ΣΑΛΤΣΑ

    50 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
    1/2 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
    400 gr ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΚΟΝΚΑΣΕ 
    1 ΠΟΤΗΡΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

    Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012

    0

    ΚΟΛΠΑΚΙΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ !!!!!!!!!!!

    Posted in
    ΚΟΛΠΑΚΙΑ  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ !!!!!!!!!!!



    1) Για να μη μαυρίσουν τα κρεμμύδια

    Πριν το σοτάρισμα ρίξτε αλάτι στο λάδι που ζεσταίνεται.

    2) Δεν βράζει το κρέας;

    Αν το κρέας που βράζετε εξακολουθεί να είναι πολύ σκληρό, απλώς ρίξτε στην κατσαρόλα ένα κουταλάκι ζάχαρη.

    3) Για να μη μυρίζει το κουνουπίδι

    Ρίξτε στο νερό που βράζει μισό λεμόνι με τη φλούδα ή ένα κοτσανάκι σέλινο ή μια φέτα ψωμί ή ένα κρεμμύδι.

    4) Πώς μαλακώνει το χταπόδι;

    Το χταπόδι γίνεται πιο μαλακό, χωρίς να βράσει πολύ, εάν βάλετε στην κατσαρόλα ένα φελλό κρασιού.

    5) Για ρύζι «σπυρωτό»...

    ...προσθέστε την ώρα που βράζει 3-4 σταγόνες λεμονιού.

    6) Για να μη «βυθιστούν» οι σταφίδες

    Πριν τις ρίξετε στη ζύμη του κέικ, πασπαλίστε τες με αλεύρι.

    7) Πώς φεύγει εύκολα όλο το λίπος;

    Όταν θέλετε να αφαιρέσετε περισσότερο λίπος από το ζωμό κρέατος, βάλτε τον πρώτα στο ψυγείο. Το λίπος ανεβαίνει και παγώνει στην επιφάνεια του ζωμού και έτσι αφαιρείται ευκολότερα.

    8) Κολλάει η ζύμη για το φύλλο;

    Αν η ζύμη κολλάει και δεν μπορείτε να την ανοίξετε σε φύλλο, τη βάζετε για λίγο στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη.

    9) Ζάχαρη για την πίτσα

    Η σπιτική πίτσα γίνεται πιο νόστιμη και τραγανή, αν στη ζύμη βάλετε λίγη ζάχαρη.

    10) Πώς συντηρείται φρέσκια η μουστάρδα;

    Ρίχνετε απλώς λίγο αλάτι στην επιφάνειά της. Τη βοηθάει να διατηρηθεί φρέσκια για πολύ καιρό.

    11) Αν ο πουρές σάς βγήκε αραιός...

    ...προσθέστε λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και συνεχίστε λίγο ακόμη το βράσιμο. Αν βγήκε πολύ πηχτός, αραιώστε τον με λίγο γάλα.

    12) Πώς ωριμάζει το αβοκάντο;

    Απλώς τυλίξτε το σε εφημερίδες και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου.

    13) Πώς θα διατηρήσω τη φέτα;

    Η φέτα διατηρείται για περισσότερο καιρό στο ψυγείο εάν τη βάλετε σε δοχείο που κλείνει καλά και την περιχύσετε με νερό που βράσατε μαζί με γάλα και λίγο αλάτι.

    14) Νότισαν τα μπισκότα;

    Αν τα σπιτικά μπισκότα σας νότισαν από την υγρασία, βάλτε τα για 5 λεπτά στο φούρνο, ώστε να ξαναγίνουν τραγανά, και διατηρήστε τα σε αεροστεγές δοχείο.

    15) Πώς θα κάνετε «ζουμερό» το λεμόνι;

    Πριν το στύψετε, κυλήστε το πιέζοντάς το σε σκληρή επιφάνεια ή βάλτε το για 1’ σε φούρνο μικροκυμάτων.

    16) Φάγατε καυτερή πιπεριά;

    Για να σβήσετε την κάψα της, πιείτε λίγο γάλα και όχι νερό.