ΤΟΥΡΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ & ΑΛΛΑ!!!

ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ & ΑΛΛΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ 1 ΧΡΟΝΟ !!!
ΤΟ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΕΥΚΟΛΗ ΑΛΛΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ...
ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ:






ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ 
SUPER ΑΦΡΑΤΟ:

5 ΑΥΓΑ
1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΚΟΥΠΑ ΑΛΕΥΡΙ Γ.Ο.Χ
1 ΚΟΥΤ. ΓΛ. B.POWDER (ΓΕΜΑΤΟ)
1 ΒΑΝΙΛΙΑ H ΕΣΑΝΣ
1/3 ΚΟΥΠΑΣ ΓΑΛΑ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ:



3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΓΑΛΑ 
1/2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ 
5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΟΦΤΕΣ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΕΡ 
ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ 
2 ΚΡΟΚΟΙ ΑΥΓΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ:
ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ ΔΙΠΛΗ ΔΟΣΗ ΤΗΝ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΙΣΗ 150gr ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ


ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΖ ΓΛΑΣΟ:

100ml ΝΕΡΟ
85ml ΓΛΥΚΟΖΗΣ
35gr ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΙΚΗ
2gr ΠΗΚΤΙΝΗ
1 ΚΟΥΤ.ΓΛ. ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
ΧΡΩΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ



ΥΠΟΛΙΠΑ ΥΛΙΚΑ:

300gr ΚΡ.ΓΑΛΑΚΤΟΣ
3 ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
ΧΡΩΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ (ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
ΠΡΩΤΑ ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ
ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ B.POWDER ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ. ΈΠΕΙΤΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΤΟΥ ΜΙΞΕΡ, ΤΑ ΑΥΓΑ, ΑΦΟΥ ΧΤΥΠΗΘΟΥΝ ΕΛΑΦΡΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΧΤΥΠΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΟΥΝ ΕΛΑΦΡΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ Ο ΧΥΛΟΣ. ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ. ΤΈΛΟΣ ΠΡΟΣΘΈΤΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΓΆΛΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΈΤΟΙΜΟΙ. ΒΡΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΤΗΝ ΣΤΙΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΚΑΛΑ ‘’ΣΑΝ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ’’ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΣΑΚΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ.ΧΥΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΥΛΟ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ Η ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΚΑΙ
ΤΟ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ, ΣΤΟΥΣ 180C ΓΙΑ 30’ ME 40’ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ.
ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΚΑΟ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑ ΕΓΩ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ:
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΓΑΛΑ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ. ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΕΡ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ ΜΙΣΟ ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΥΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ. ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ. ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΕΣΕΙ. ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ. ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΙΑΣΕΙ ΠΕΤΣΑ.

ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΖ ΓΛΑΣΟ:

ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ  ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΥΜΟ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΝΑ ΒΡΑΣΟΥΝ 4'-5' ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ.

ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡ.ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΕ ΔΥΝΑΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΑΜΕ ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.

ΣΤΟΛΙΣΜΑ:

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΡΥΑ. ΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΕ 2 Η 3 ΠΑΤΟΥΣ (ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΕ ΤΙ ΤΑΨΑΚΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ) ΤΟ ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ,ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΠΑΤΟ ΞΑΝΑ ΡΑΝΤΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΥ ΚΑΙ ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΡΝΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ.

ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ 1 ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΕΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΒΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις