ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ !!!
ΥΛΙΚΑ:
150 gr ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
1 Κg ΑΛΕΥΡΙ Γ.Ο.Χ
500 gr ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ
250 gr ΖΑΧΑΡΗ
250 gr ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
100 gr ΚΟΝΙΑΚ
3 ΚΟΥΤ. ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ
1 ΚΟΥΤ. ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
1 ΚΟΥΤ. ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ B.POWDER
1 ΚΟΥΤ. ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΟΔΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
750 gr ΝΕΡΟ
750 gr ΖΑΧΑΡΗ
200 gr ΜΕΛΙ
ΦΛΟΥΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ ΓΙΑ 10’ ΠΕΡΙΠΟΥ.
ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ, ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.
ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΟ ΧΥΜΟ, ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ.
ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΚΕΥΟΣ ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ.
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ ΤΟ B.POWDER, ΤΗ ΣΟΔΑ, ΤΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ, ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΑΠΑΛΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟ ΛΑΔΙ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΟΛΟ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΥΜΗ ΜΑΛΑΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ.
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΖΥΜΗΣ (ΒΑΡΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 35 - 40 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ) ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΒΑΛ ΣΧΗΜΑ. ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΣΙΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ. ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ, "ΤΥΛΙΓΟΝΤΑΣ¨ ΑΠΑΛΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΣΑΝ ΡΟΛΟ.
ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΨΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΡΩΣΕΙ ΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΣΤΟΥΣ 180C, ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ 25’ ΜΕ 30’.
ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΙΑΣ ΚΟΥΤΑΛΑΣ, ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΡΥΟ ΣΙΡΟΠΙ. ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ. ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΤΑΜΕ…
ΥΛΙΚΑ:
150 gr ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
1 Κg ΑΛΕΥΡΙ Γ.Ο.Χ
500 gr ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ
250 gr ΖΑΧΑΡΗ
250 gr ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
100 gr ΚΟΝΙΑΚ
3 ΚΟΥΤ. ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ
1 ΚΟΥΤ. ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
1 ΚΟΥΤ. ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ B.POWDER
1 ΚΟΥΤ. ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΟΔΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
750 gr ΝΕΡΟ
750 gr ΖΑΧΑΡΗ
200 gr ΜΕΛΙ
ΦΛΟΥΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ ΓΙΑ 10’ ΠΕΡΙΠΟΥ.
ΣΒΗΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ, ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ, ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.
ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ, ΤΟ ΧΥΜΟ, ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ.
ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΚΕΥΟΣ ΚΟΣΚΙΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ.
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΥΓΡΩΝ ΤΟ B.POWDER, ΤΗ ΣΟΔΑ, ΤΟ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ, ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ, ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΑΠΑΛΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟ ΛΑΔΙ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΟΛΟ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΖΥΜΗ ΜΑΛΑΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ.
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΖΥΜΗΣ (ΒΑΡΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 35 - 40 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ) ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΒΑΛ ΣΧΗΜΑ. ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΣΙΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ. ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ, "ΤΥΛΙΓΟΝΤΑΣ¨ ΑΠΑΛΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΣΑΝ ΡΟΛΟ.
ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΨΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΡΩΣΕΙ ΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΣΤΟΥΣ 180C, ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ 25’ ΜΕ 30’.
ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΥΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΙΑΣ ΚΟΥΤΑΛΑΣ, ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΡΥΟ ΣΙΡΟΠΙ. ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΙΣΟ ΛΕΠΤΟ. ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΤΑΜΕ…
Σχόλια