Σούπα με μοσχάρι


Υλικά:

Μισό κιλό μοσχάρι 
3 καρότα 
1 πράσο ή κρεμμύδι ξερό
2 πατάτες μεγάλες 
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Σέλινο  ψιλοκομμένο (όσο θέλετε ) ή σελινόριζα 
1 κύβο βοδινού
3 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ
Αλάτι πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό Κουρκουμά  
Για το αυγολέμονο:
2 αυγά 2 λεμόνια σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση:

Βράζετε το μοσχάρι σε μπόλικο νερό  χωρίς αλάτι κ λάδι 40 λεπτά. Το βγάζετε σε ένα πιάτο κ κρατάμε κ τον ζωμό που έμεινε σε ένα μπολ.
Στην συνέχεια κόβουμε σε μικρά καρεδάκια τις πατάτες τα καρότα κ το πράσο.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι κ τα λαχανικά που κόψαμε κ το σέλινο κ τα αφήνουμε να μαλακώσουν 

Ρίχνουμε τον ζωμό που κρατήσαμε τον κύβο αλάτι πιπέρι  κουρκουμά κ ρύζι .Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό  κ τα αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ψιλοκόβουμε το κρέας κ το ρίχνουμε στην κατσαρόλα  κατεβάζουμε από την φωτιά.
Φτιάχνουμε το αυγολέμονο 
Χτυπάμε τα αυγά κ ρίχνουμε σιγά σιγά τον χυμό λεμόνι κ λίγο από την σούπα για να πάρει την θερμοκρασία κ χύνουμε γρήγορα στην κατσαρόλα .
Αφήστε την 10 λεπτά να κρυώσει λίγο  κ σερβίρετε...

Με τον ίδιο τρόπο γίνετε κ σκέτη με λαχανικά κ με κοτόπουλο αλλάζετε τον κύβο η με κοτόπουλο η με λαχανικά.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ρύζι με κους κους 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις