Σούπα με μοσχάρι
Υλικά:
Μισό κιλό μοσχάρι
3 καρότα
1 πράσο ή κρεμμύδι ξερό
2 πατάτες μεγάλες
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Σέλινο ψιλοκομμένο (όσο θέλετε ) ή σελινόριζα
1 κύβο βοδινού
3 κουταλιές της σούπας ρύζι γλασέ
Αλάτι πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό Κουρκουμά
Για το αυγολέμονο:
2 αυγά 2 λεμόνια σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση:
Βράζετε το μοσχάρι σε μπόλικο νερό χωρίς αλάτι κ λάδι 40 λεπτά. Το βγάζετε σε ένα πιάτο κ κρατάμε κ τον ζωμό που έμεινε σε ένα μπολ.
Στην συνέχεια κόβουμε σε μικρά καρεδάκια τις πατάτες τα καρότα κ το πράσο.
Ρίχνουμε τον ζωμό που κρατήσαμε τον κύβο αλάτι πιπέρι κουρκουμά κ ρύζι .Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό κ τα αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ψιλοκόβουμε το κρέας κ το ρίχνουμε στην κατσαρόλα κατεβάζουμε από την φωτιά.
Φτιάχνουμε το αυγολέμονο
Χτυπάμε τα αυγά κ ρίχνουμε σιγά σιγά τον χυμό λεμόνι κ λίγο από την σούπα για να πάρει την θερμοκρασία κ χύνουμε γρήγορα στην κατσαρόλα .
Αφήστε την 10 λεπτά να κρυώσει λίγο κ σερβίρετε...
Με τον ίδιο τρόπο γίνετε κ σκέτη με λαχανικά κ με κοτόπουλο αλλάζετε τον κύβο η με κοτόπουλο η με λαχανικά.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το ρύζι με κους κους
Σχόλια