ΒΟΥΤΗΜΑΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ





ΥΛΙΚΑ:

250γρ. βούτυρο αγελαδινό
2 κουταλιές της σούπας βιτάμ
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα αμύγδαλα φιλέ
1 κρόκο αυγού
μισό φλιτζάνι ζάχαρη
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι


ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
 

200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή μερικές σταγόνες εσάνς πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας λικέρ πορτοκάλι
1 κουταλάκι του γλυκού βιτάμ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ το βούτυρο, το βιτάμ και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα άμύγδαλα, το αλεύρι, τις βανίλιες, τον κρόκο και το
ξύσμα πορτοκαλιού και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να ανακατευτούν πολύ
καλά τα υλικά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 2 εκατοστών και κόβουμε με κουπατ
διάφορα σχέδια.
Στο ταψί του φούρνου στρώνουμε μια λαδόκολλα και μεταφέρουμε εκεί τα
 βουτήματα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c στον αέρα, για
 20'-30' ή μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε τα βουτήματα να κρυώσουν πολύ καλά.
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί την κουβερτούρα και προσθέτουμε το ξύσμα, το
 λικέρ και το βιτάμ.
Βουτάμε ένα ένα τα βουτήματα και τα αφήνουμε πάνω σε μια σίτα ή μια
λαδόκολλα μέχρι να στεροποιηθεί η σοκολάτα ή τα αφήνουμε με το αμύγδαλο...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις