ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Μελομακάρονο ή μελομακάρουνο,
είναι ένα ελληνικό γλύκισμα
το οποίο παρασκευάζεται από
 αλεύρι, λάδι και μέλι. Κατατάσσεται
 στα πατροπαράδοτα εθνικά
γλυκίσματα και θεωρούνται
 απαραίτητα σε κάθε ελληνική
οικία την περίοδο των
 Χριστουγέννων.




ΥΛΙΚΑ:


ΥΛΙΚΑ:

3,5 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΚΟΝΙΑΚ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΣΟΔΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΜΜΩΝΙΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΚΟΦΤΗ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΝΕΛΛΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΚΟΦΤΗ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
8 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

ΣΙΡΟΠΙ:
4 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΙΚΗ
4 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΝΕΡΟ
2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΜΕΛΙ

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ 400GR ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΤΑΤΕ ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΕΤΕ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


ΣΕ ΛΕΚΑΝΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ, ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ, ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ, ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ, ΤΟ ΓΑΡΥΦΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ.
ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΛΑ.
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΜΩΝΙΑ ΣΤΟ ΧΥΜΟ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΚΑΝΗ ΓΙΑΤΙ ΑΦΡΙΖΕΙ, ΩΣΤΕ Ο ΑΦΡΟΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ.
ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΣΟΔΑ, ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΗ ΖΥΜΗ.
ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΣΕ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ ΠΛΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΤΑΨΙ ΛΑΔΩΜΕΝΟ.
ΤΑ ΤΡΥΠΑΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΡΟΥΝΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟ.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΡΑΦΙ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.
ΌΤΑΝ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ.
ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΑΡΕΙ ΒΡΑΣΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΙ.
ΤΑ ΑΡΑΔΙΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΙΑΤΕΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΡΙΜΕΝΟ ΚΑΡΥΔΙ.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις