ΦΩΛΙΤΣΕΣ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ



ΥΛΙΚΑ:

1kg ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
500gr ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
500gr ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΙΧΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΗ
2 ΚΟΥΤ. ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ
3 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΑΥΓΟΥ

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΣΑΝΣ ΑΝΘΟΝΕΡΟ ΜΙΣΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ
Η 1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΝΘΟΝΕΡΟ


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: 

1200gr ΖΑΧΑΡΗ
1000gr  ΝΕΡΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΓΛΥΚΟΖΗ
1 ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΗΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΒΟΥΜΕ 3 ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ 4 ΛΩΡΙΔΕΣ ΜΕΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΖΕΜΑΤΑΜΕ ΑΛΟΙΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΛΩΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΠΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΣΕ ΠΑΧΟΣ 1 ΔΑΧΤΥΛΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΛΩΡΙΔΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 2 ΕΚΑΤΟΣΤΩΝ. ΜΕΤΑ ΔΙΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΩΡΙΔΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΑΣ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΥΛΙΝΔΡΟ, ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΜΑΣ ΠΑΤΑΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΠΛΩΜΕΝΟ ΚΥΛΙΝΔΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΤΟΣ. (ΣΑΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ) ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ.
ΓΕΜΙΣΗ:
ΑΛΕΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΙΧΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΕΣΜΕΝΗ ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΙΧΑ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ (4 ΚΟΥΤ.) ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΣΑΝΣ Η ΤΟ ΑΝΘΟΝΕΡΟ ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΙΚΡΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΛΙΤΣΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΧΕΙΛΟΣ.
ΣΕ ΕΝΑ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΤΑΨΑΚΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΦΩΛΙΤΣΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΤΑΨΑΚΙ.ΖΕΜΑΤΑΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΛΙΤΣΕΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ  170c ΓΙΑ 20' ΜΕ 25' ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ ΕΛΑΦΡΩΣ.(ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΧΡΟΝΟ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΚΚΙΝΙΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΘΟΥΝ ΜΕΣΑ.)
ΣΙΡΟΠΙ:
ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΒΡΑΣΜΟΥ ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΛΛΑ 10' ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΥ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΩΛΙΤΣΕΣ.
ΣΙΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΦΩΛΙΤΣΕΣ(ΘΑ ΤΟ ΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ ΜΗΝ ΤΟ ΦΟΒΑΣΤΕ... 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις