ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ




ΥΛΙΚΑ:

250 gr ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ
250 gr ΚΙΜΑ ΧΟΙΡΙΝΟ
300 gr ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ 
2 ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ
ΑΝΗΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝO
1 ΦΛΥΤΖΑΝΑΚΙ ΡΥΖΙ ΓΛΑΣΕ
1/3 ΚΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ
ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
1 ΑΥΓΟ
ΛΙΓΟ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ  ΤΑ ΚΟΤΣΑΝΙΑ ΑΝ ΕΧΟΥΝ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΝΕΡΟ ΝΑ ΒΡΑΖΕΙ. ΒΟΥΤΑΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΓΙΑ 5’ ΜΕ 6’ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ ΝΑ ΣΤΡΑΓΓΙΞΟΥΝ. ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΗΘΟ. ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΥΡΩΔΙΚΑ, ΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΤΟ ΡΥΖΙ ΠΛΥΜΜΕΝΟ . ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ  ΤΟΝ ΚΙΜΑ, ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ.
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΝΑ ΦΥΛΛΑΡΑΚΙ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΓΛΥΚΟΥ ΓΕΜΙΣΗ ΣΤΗ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ. ΔΙΠΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ, ΔΕΞΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΥΛΙΓΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ  ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΚΥΚΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΣΕ ΣΕΙΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ. ΑΦΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΜΟΛΙΣ ΝΑ ΤΑ ΣΚΕΠΑΖΕΙ. ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΣΙΓΑΝΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ 45΄ΠΕΡΙΠΟΥ.
ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ, ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΖΟΥΜΙ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ, ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΟΥΛΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ, ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ 2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΟΥΝ ΚΑΛΑ. ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ ΤΑ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ, ΚΟΥΝΑΜΕ ΤΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις