ΧΟΥΝΚΙΑΡ ΜΠΕΓΙΕΝΤΙ (ΠΟΥΡΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ)

Πολίτικη συνταγή που την εκτέλεσε άψογα η φίλη μας Έφη απολαύστε...





ΥΛΙΚΑ:

1 kg ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ
 ΨΙΛΟΚΟΜ. ΚΡΕΑΣ
2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
4 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΩΡΙΜΕΣ 
ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ
1 ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ ΠΕΛΤΕΣ
2-3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
3 ΔΑΦΝΟΦΥΛΛΑ
3 ΚΛΩΝΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΤΑΡΙΣΜΑ
ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ
6 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΛΑΣΚΕΣ
ΜΙΣΟ ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
3 ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ
3 ΚΟΥΤ. ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
ΜΙΣΟ ΛΙΤΡΟ ΓΑΛΑ
150 ΓΡΑΜΜ. ΚΑΣΕΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
150 ΓΡΑΜΜ. ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

1 ΠΡΕΖΑ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:



ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ  ΣΟΤΑΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ 5'.
ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΤΟΝ ΠΕΛΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΡΔΑ. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ 5' ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ, ΤΗ ΔΑΦΝΗ ΤΑ ΚΛΩΝΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΤΕΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ. ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΕΙ.
ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ (ΣΤΟ ΓΚΡΙΛ Η ΣΤΟ ΓΚΑΖΑΚΙ) ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΠΕΤΣΑ ΤΟΥΣ. ΤΙΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΖΟΥΜΕ, ΤΙΣ ΨΙΛΟΚΟΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.
ΛΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ. ΤΟ ΣΟΤΑΡΟΥΜΕ 5' ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ. ΌΤΑΝ ΔΕΣΕΙ Η ΣΑΛΤΣΑ ΡΙΧΝΟΥΕΜ ΤΟ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ, ΤΑ ΤΥΡΙΑ, ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις