ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΣΟΥ (CHOUX)

ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ 
ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΣΟΥΔΑΚΙΑ.
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ...




ΥΛΙΚΑ:

150 gr. ΑΛΕΥΡΙ
80 gr. ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ
2 ΜΕΤΡΙΑ ΑΒΓΑ ΚΑΙ 1 ΚΡΟΚΑΔΙ
250 ml ΓΑΛΑ 
1 ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200C. ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟΥ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΡΑΣΗ ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕ ΣΠΑΤΟΥΛΑ. ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΜΑΖΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΠΑΛΑ. ΞΑΝΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΦΩΤΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΜΕ ΤΗ ΣΠΑΤΟΥΛΑ (ΑΠΛΩΝΟΝΤΑΣ-ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΥΓΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ. ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΤΗΝ
ΑΠΟΣΥΡΟΥΜΕ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΑΒΓΟ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ (ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΘΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΕΧΕΣ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΘΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ ΞΑΝΑ). ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΒΓΟ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΟΚΟ, ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΜΕΙΓΜΑ ΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ  ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΩΝΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΑ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΣΕ ΚΟΡΝΕ ΜΕ ΦΑΡΔΥ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΜΕ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΚΑΡΥΔΙΟΥ  (ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΙ) ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΟΥ ΣΕ ΚΑΛΑ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 20΄ΣΤΟΥΣ 200C ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΡΩΜΑ (ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ 1'-2' ΠΑΡΑΠΑΝΩ) ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΧΑΜΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 170C ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΓΙΑ 5'-6' ΑΚΟΜΑ.. ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΨΗΘΕΙ ΚΑΛΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις