ΛΥΧΝΑΡΑΚΙΑ ''ΕΛΑΦΡΙΑ''

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΚΑΝΕΛΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ... ΚΑΙ ''ΕΛΑΦΡΙΑ''


ΥΛΙΚΑ : 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

1 kg ΑΛΕΥΡΙ ΓΟΧ
200 gr ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ
200 gr  ΓΙΑΟΥΡΤΙ
1 ΑΒΓΟ
2 ΚΟΥΤ. ΓΛΥΚΟΥ ΚΟΦΤΑ B. POWDER
1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ ΜΑΥΡΗ
ΧΥΜΟ ΜΙΣΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

1 ΚΙΛΟ ΑΝΘΟΤΥΡΟ 
1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ ΜΑΥΡΗ
1 ΑΥΓΟ ΜΕΓΑΛΟ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1  ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 ΒΑΝΙΛΙΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ

1 ΚΡΟΚΟ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΕΠΑΛΕΙΨΗ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΗ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ  ΤΟ ΧΥΜΟ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ . ΜΕΤΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΤΟ B. POWDER ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΜΕ ΤΟ BAKIN ΣΤΟ  ΜΕΙΓΜΑ ΜΕ ΤΑ ΥΓΡΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΖΥΜΑΡΙ ΝΑ ΞΕΚΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ . ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΟΣΟ ΧΟΝΤΡΟ ΚΑΙ
ΚΟΒΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΠΑΤ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ … ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΑΜΕ  ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΙΣ ΖΥΜΗΣ ΓΥΡΩ – ΓΥΡΩ . ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΤΑΨΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΙΑ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΑΔΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕΣΑ  ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΑΒΓΟ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ  ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180C ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ.

Η ΖΥΜΗ ΚΑΙ Η ΓΕΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ...
ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 3 ΤΑΨΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις