ΣΑΜΑΛΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ






ΥΛΙΚΑ:

500 gr ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΤΡΟ
3 ΚΕΣΕΔΑΚΙΑ ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΤΩΝ 200 gr
400 gr ΖΑΧΑΡΗ
1 ΚΟΥΤ. ΓΛΥΚΟΥ ΚΟΦΤΟ ΣΟΔΑ 

1 ΚΟΥΤ. ΓΛΥΚΟΥ ΜΑΣΤΙΧΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

2 ΚΟΥΤ. ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ

ΣΙΡΟΠΙ:
600 ml ΝΕΡΟ
600 gr ΖΑΧΑΡΗ
1 ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑ
1 ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 


ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΒΟΥΤΥΡΟΜΕΝΟ ΤΑΨΑΚΙ 28 ΝΟΥΜΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ  1 ΩΡΑ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΑΞΟΥΜΕ  ΤΟ ΨΗΝΟΥΜΕ 50 ΛΕΠΤΑ  ΝΑ ΡΟΔΟΚΟΚΚΙΝΙΣΕΙ (ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ) ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ. ΟΣΟ ΤΟ ΨΗΝΟΥΜΕ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΖΟΥΜΕ 10 ΛΕΠΤΑ. ΜΟΛΙΣ ΒΓΕΙ ΤΟ ΣΑΜΑΛΙ ΖΕΣΤΟ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ  ΒΟΥΤΥΡΟ ΝΑ ΓΥΑΛΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΡΥΟ ΣΙΡΟΠΙ. ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΤΟ ΚΟΒΟΥΜΕ.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ  ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΤΕ  ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΟΛΑ ΤΟΥ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΕΙ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΩΣΤΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις