''ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΟ'' ΦΟΥΡΝΟΥ
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ...
ΕΛΑΦΡΥ...
ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ...
ΥΛΙΚΑ:
500 gr ΑΛΕΥΡI
200 ml ΝΕΡΟ ΧΛΙΑΡΟ ( ΟΣΟ ΠΑΡΕΙ)
50 ml ΓΑΛΑ
1 ΑΥΓΟ (ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
ΜΙΣΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΖΑΧΑΡΗ
ΜΙΣΟ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΑΛΑΤΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ :
500 gr ΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ
ΦΕΤΑ- ΚΑΣΕΡΙ- ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ - ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΤΟ ΧΛΙΑΡΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΠΑΛΟ ΖΥΜΑΡΑΚΙ ΚΑΙ ΑΣ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ.ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΑΛΑΚΗ ΖΥΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ . ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΙΓΟΥΜΕ ΛΕΠΤΟ ΦΥΛΛΟ . ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΛΑΔΩΜΕΝΟ ΤΑΨΑΚΙ . ΤΟ ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΛΑΔΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.
Σχόλια