ΦΩΛΙΤΣΕΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Υλικα:
1 φύλλο  κρούστας ΒΥΡΗΤΟΥ
300 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα 
150 γρ.  Κρ. Γαλακτος
150 γρ βούτυρο γαλακτος

Για το σιροπι:

1μιση κούπα ζαχαρη
1 κούπα νερό 
Χυμό από μισό λεμονι
1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη 

Ξηροί καρποί η τρούφα

Εκτέλεση :

Ανοιγουμε τα φύλλα στον παγκο. Ζεσταίνουμε  το βούτυρο ώστε να λιώσει και να βουτυρώσουμε ένα ένα τα φύλλα . Ξεκινάμε πρώτα το βουτυρώνουμε , παίρνουμε μια βελόνα πλεξίματος και ρολάρουμε το βουτυρωμένο φύλλο γύρω απ’ αυτή αφήνοντας μόνο δύο δάχτυλα στο τέλος. Σουρώνουμε  το φύλλο σπρώχνοντάς το με τα χέρια μας κι από τις δύο πλευρές ώστε να αποκτήσει το μισό μήκος . Αφαιρούμε τότε τη βελόνα , κόβουμε το σουρωμένο φυλλαράκι στα δύο και το κάθε ένα κομμάτι το στρίβουμε φτιάχνοντας   μια φωλίτσα . Τα βάζουμε όλα στο ταψί κάνοντας τον ίδιο τρόπο .Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 200C για μισή ώρα περίπου , μέχρι να ροδίσουν αρκετά. 
Όταν κρυώσουν  ετοιμάζουμε το σιρόπι , βράζοντας τα υλικά σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά . Σιροπιάζουμε τις κρύες φωλίτσες  και τις αφήνουμε να κρυωσουν.
Σε ένα κατσαρόλακι ζεσταίνουμε κομματιασμένη την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος . Ανακατεύουμε  με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να έχουμε ένα λείο αποτελεσμα. 
Αδειάζουμε  κουταλιές από τη γέμιση μέσα στο κέντρο της κάθε φωλίτσας  στολίζετε όπως σας αρέσει και έτοιμα. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις