ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ




ΥΛΙΚΑ

500 γρ. κολοκύθα πορτοκαλί σε πουρέ (βρασμένη κ λιωμένη)
½  φλ. φρυγανιά
1 φλ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα 
½ κ.γ. γαρύφαλλο 
2  βανίλιες
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
5 αβγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λαδώνουμε ένα ταψάκι. Ρίχνουμε σε μπολ τα αβγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε καλά.Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας το ξύσμα πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά και ξαναχτυπάμε. Προσθέτουμε εναλλάξ το γιαούρτι κ την φρυγανιά συνεχίζοντας να χτυπάμε  το μείγμα μέχρι να γίνει λείο .  Ρίχνουμε  το μείγμα στο ταψί . Ψήνουμε για 50 λεπτά στους 180 C στις αντιστάσεις.  Το αφήνουμε να κρυώσει  1 ώρα. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις