ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ



Υλικα:

1 σακουλάκι ρεβίθια 
1μιση κιλό σπανακι φρέσκο η κατεψυγμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι 
1 φλυτζ. Ελαιόλαδο 
150 γρ. Τομάτα κονκασε
Αλάτι πιπερι
1 κουτ. της σούπας σόδα μαγειρική
Άνηθο 

Εκτέλεση :


Βάζουμε τα ρεθιθια στο νερό από το βράδυ. Το πρωί τα βράζουμε 20 με 30 λεπτά  σε λίγο νερό με 1 κουταλάκι σόδα. Τα ξεπλενουμε κ τα τρίβουμε απαλά να φύγει η φλούδα τους κ τα αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε το σπανάκι και το ψιλοκοβουμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο κ τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο ρίχνουμε το σπανάκι τα ρεβίθια την τομάτα κ αλάτι πιπέρι κ τα αφήνουμε να βράσουν 30 λεπτά. Προς το τέλος ρίχνουμε μπόλικο άνηθο κ είναι έτοιμο. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις