ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ
Υλικα:
1 σακουλάκι ρεβίθια
1μιση κιλό σπανακι φρέσκο η κατεψυγμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλυτζ. Ελαιόλαδο
150 γρ. Τομάτα κονκασε
Αλάτι πιπερι
1 κουτ. της σούπας σόδα μαγειρική
Άνηθο
Εκτέλεση :
Βάζουμε τα ρεθιθια στο νερό από το βράδυ. Το πρωί τα βράζουμε 20 με 30 λεπτά σε λίγο νερό με 1 κουταλάκι σόδα. Τα ξεπλενουμε κ τα τρίβουμε απαλά να φύγει η φλούδα τους κ τα αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε το σπανάκι και το ψιλοκοβουμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο κ τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο ρίχνουμε το σπανάκι τα ρεβίθια την τομάτα κ αλάτι πιπέρι κ τα αφήνουμε να βράσουν 30 λεπτά. Προς το τέλος ρίχνουμε μπόλικο άνηθο κ είναι έτοιμο.
Σχόλια