ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ



ΥΛΙΚΑ:

150 γραμ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
150 γραμ βούτυρο κομμένο σε μεγάλους κύβους
80 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γραμ κακάο
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
200 γραμμ. ζάχαρη
2 βανιλίες


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε κατσαρολάκι  ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία την κουβερτούρα με το βούτυρο, ανακατεύοντας  μέχρι να λιώσουν.
Αποσύρουμε το  κατσαρολάκι και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει λίγο.
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το  κοσκινισμένο αλεύρι μαζί με το κακάο.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και τις βανίλιες και τα χτυπάμε για 4-5'.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε πρώτα  την λιωμένη σοκολάτα και μετά το αλεύρι μαζί με το κακάο.
Αδειάζουμε το μίγμα σε 10 φόρμες σιλικόνης
και ψήνουμε 30 λεπτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις