Παστιτσάδα με μοσχαράκι
Υλικά:
1kg μοσχάρι ποντίκι
500 gr μακαρόνια Νο 3 ή Νο 6
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
Μισό ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
2 φύλλα δάφνης
3 κόκκους μπαχάρι
2 ξυλάκια κανέλα
Αλάτι πιπέρι
1 κύβος βοδινό ή λαχανικών
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
1 ποτήρι κρασιού χυμός τομάτας
Τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι το κρεμμύδι κ το σκόρδο μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε το μοσχάρι σε κομμάτια κ τα περνάμε από το λάδι να ροδισουν .
Σβήνουμε με κρασί κ ρίχνουμε την ζάχαρη κ 2 ποτήρια ζεστό νερό κ αφήνουμε να βράσει 30 λεπτά με ανοιχτό καπάκι κ ξαφρίζουμε αν έχει αφρούς.Στην συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ τον χυμό τα μπαχαρικά κ τον κύβο . Τα αφήνουμε 10 λεπτά να βράσουν με κλειστό καπάκι .
Ανοίγουμε το καπάκι προσθέτουμε 2 ποτήρια βραστό νερό κ ρίχνουμε τα μακαρόνια μόλις βράσουν τα μακαρόνια κατεβάζουμε από την φωτιά.κ σερβίρουμε με τυρί τριμμένο...
Σχόλια