Ινδοκάρυδο σιροπαστό
Υλικά:
150 γρ. Σιμιγδάλι
150 γρ. Φαρίνα
150 γρ. Ινδοκάρυδο
150 γρ. Βούτυρο γάλακτος σε θερμ.δωματίου
80 γρ. Τριμμένο φουντούκι ή αμύγδαλο
4 αυγά
250 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουταλάκια γλυκού baking powder
2 βανίλιες
Σιρόπι
500 ml νερό
500 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
Χυμό 1 λεμονιού και φλούδα
Καρύδα για το στόλισμα
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε με το σιρόπι για να κρυώσει.
Βάζουμε την ζάχαρη το νερό κ την φλούδα σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε 7 λεπτά από την ώρα που θα πάρει την πρώτη βράση. Το κατεβάζουμε κ ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού κ το αφήνουμε να κρυώσει.
Για το γλυκό:
Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι την φαρίνα το ινδοκάρυδο το μπέικιν παουντερ κ το τριμμένο αμύγδαλο η φουντούκι.
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει κ ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά κ τις βανίλιες στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στερεών υλικών από το μπολ . Ρίχνουμε την ζύμη σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι 25 x 30 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160C για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Μόλις βγει από τον φούρνο το περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι κ μόλις το ρουφήξει ρίχνουμε την τριμμένη καρύδα.
Σχόλια