Χιονάτες ή Lamingtons


Υλικά:
300 γρ. Καλαμποκέλαιο
300 γρ. Γάλα φρέσκο 
250 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική 
3 αυγά μεγάλα 
500 γρ φαρίνα
2 βανίλιες

Σιρόπι σοκολάτας

1 κούπα βραστό  νερό 
3 κουταλιές σούπας κακάο
150 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. Ζάχαρη άχνη 
1 βανίλια

2 σακουλάκια καρύδα

Εκτέλεση:

Για το κέικ
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη κ χτυπάμε καλά μέχρι να ασπρίσουν κ να φουσκώσουν μετά  ρίχνουμε τις βανίλιες κ το λάδι και στην συνέχεια έναλαξ το αλεύρι με το γάλα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα  ταψάκι Νο 28 ή 30 τετράγωνο με λαδόκολλα η καλά βουτυρωμένο κ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180C για 25 λεπτά με 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Φτιάχνουμε το σιρόπι σοκολάτας 
Βάζοντας  όλα τα υλικά σε ένα μπολ κ ανακατεύουμε καλά .Στην συνέχεια τα βουτάμε στο σιρόπι κ μετά στην καρύδα .
Τα αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο κ σερβίρουμε...


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις