Λαζαράκια
Η πιο εύκολη και μυρωδάτη συνταγή...
Υλικά:
500 γρ. Αλεύρι σκληρό
1 φακελάκι μαγιά
1 φλυτζάνι νερό χλιαρό
Μισό φλυτζάνι ζάχαρη
1 κουτ. Γλυκού κανέλα
60 γρ. Ελαιόλαδο
Μισό κουτ. Γλυκού γαρύφαλλο
Μοσχοκάρφια για τα σχέδια
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το λάδι το νερό την ζάχαρη την κανέλα κ το γαρύφαλλο σε ένα μπολάκι να λιώσει η ζάχαρη . Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι κ την μαγιά ανακατεύουμε καλά κ ρίχνουμε το μείγμα των υγρών Και ζυμώνουμε . Αν θέλει κ άλλο αλεύρι συμπληρώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη να μην κολλάει στα χέρια Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μια ώρα . Μόλις φουσκώσει το ζυμώνουμε λίγο να ξεφουσκώσει κ φτιάχνουμε τα λαζαράκια βάζουμε μοσχοκάρφια για μάτια η για σχέδιο κ ψήνουμε περίπου μισή ώρα στο πάνω κάτω στους 160C.
Σχόλια