ΕΥΚΟΛΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ






ΥΛΙΚΑ:

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

250 gr ΑΛΕΥΡΙ (ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ)
300 gr ΖΑΧΑΡΗ
200 gr ΓΑΛΑ
100 gr ΒΟΥΤΥΡΟ ( ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ)
 50 gr ΚΑΚΑΟ
  4 ΑΥΓΑ
  2 ΚΟΥΤ. ΓΛΥΚΟΥ ΚΟΦΤΑ BAKING POWDER
  2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ Η ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

500-700 gr ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ ΟΤΙ ΧΡΩΜΑ ΘΕΛΕΤΕ

ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ

250 gr ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
200 gr KΡ. ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:



ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΣΠΡΙΣΟΥΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΕΝΑ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΤΟ ΜΠΕΙΚΙΝ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ (Η ΤΟ ΞΥΣΜΑ )ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΕΝΑΛΑΞ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΤΥΡΟ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΒΟΥΤΥΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ 50 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.
ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ. ΕΧΟΥΜΕ ΖΕΣΤΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΛΕΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑΖ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΚ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΤΟ ΘΩΡΑΚΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ. ΥΣΤΕΡΑ ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΧΕΔΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΚΟΒΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΥΠ-ΑΤ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΗ Η ΤΟΥΡΤΑ. 
(ΕΚΤΟΣ ΨΥΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΕΙΩΘΕΙ Η ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ.)





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις